VEW1-DSS1

De spelers van VEW1 werden zaterdag ochtend wakker, de 1 wat later dan de ander om verschillende persoonlijke redenen. De spanning was er, het kon namelijk zomaar is de dag van het kampioensfeest zijn! Verschillende mensen zijn er al druk mee in de weer en het beloofd een groot spektakel te worden. Maar eerst kwam DSS nog langs, de ploeg uit Haarlem begon gelijk met de ouderwetse psychologische oorlogsvoering door de wedstrijd ongeveer een kwartier later te laten beginnen door het vergeten van de voetbalshirts. VEW leek hierdoor iets van de leg want het spel in de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven volgens het kritische publiek langs de zijlijn. VEW deelde wat spelde prikjes via het aanvalstrio: Michiel Dekker en Thies Christjans, en Jeroen Veltenaar die gevaarlijk was vanaf de recht kant maar  verder ongelukkig was in de voorzetting. Het was dan ook de brilstand die op het bord stond na 45 minuten.

 

In de 2e helft begon VEW wat beter aan de wedstrijd, dit was ongetwijfeld het gevolg van de donderspeech van trainer Sjoerd Hamann. VEW creëerde wat meer kansen en werd steeds gevaarlijker. De druk van VEW resulteerde vervolgens in een prachtige goal van de 17-jarige vedette Gerben Siezenga. Het talent van VEW nam een hoge bal goed aan waarna hij de bal vanaf 7 meter schuin van de goal prachtig over de keeper legde in de lange hoek.

Na de 1-0 ging VEW wat beter spelen en zakte DSS wat meer in, halverwege de 2e helft kreeg Jeroen Veltenaar de bal aan de rechterkant aan de zijlijn waarna hij met de bal 3 man van DSS voorbij ging en vervolgens goed het overzicht hield en via een goede steekbal Tomas van Kampen alleen voor de keeper zette die koel bleef en de 2-0 op het bord zette.

Het was rechtsback en stoomtrein Bo van Iperen die verantwoordelijk was voor het slotakkoord van de wedstrijd. De rechtsback van VEW ontving de bal op eigen helft en stoomde vervolgens verschillende tegenstanders voorbij. Eenmaal aangekomen in het vijandelijke strafschop gebied besloot hij ditmaal geen voorzet te geven maar de keeper te verassen in de korte hoek die kansloos bleek: 3-0.

Tegenstanders UNO en VSV wonnen ook hun wedstrijden waardoor het kampioenschap nog even moest wachten en de Champagne nog even de koelkast in mocht. Wel word de altijd beladen derby HBC – VEW nu nog specialer, omdat VEW nog maar 1 punt nodig heeft om het kampioenschap veilig te stellen!

Kom allemaal kijken! 2 april 15:00! HBC – VEW! Het duel der kampioenen!

Wij zien jullie dan!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply