VEW -017 kampioen

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen H.B.C  had V.E.W. O-17 9 punten  voorsprong op directe concurrent ADO’20. Daarbij gezegd hebbende dat ADO’20 nog twee inhaal wedstrijden tegoed had.

Met nog drie wedstrijden tegaan heeft V.E.W. dus alles in eigen hand om deze competitie als kampioen af te sluiten.

Naast dat wedstrijden tegen H.B.C. op elk niveau als een echte derby beschouwd mag worden spelen er dit jaar nog meer belangen. Twee van onze spelers hebben een voetbal verleden bij de club aan de Cruquiusweg.

Trainer/Leider Jasper vd Veldt had dus weinig moeite zijn ploeg te motiveren voor deze, op papier beladen, wedstrijd.

Dat de ploeg gemotiveerd was bleek direct na het eerste fluitsignaal. Onze ploeg zat er vanaf het begin meteen goed op. De duels werden gewonnen en H.B.C werd geen tijd gegund om in hun spel te komen.

Zodra de bal werd veroverd zocht V.E.W., geholpen door de wind in de rug, direct de diepte waar de voorwaartsen met hun snelheid voor onrust in de H.B.C. verdediging zorgden.

Dit goede spel leidde dan ook al gauw voor de 0-1. Rowin vd Berge, die wat ziek, aan de wedstrijd begon, rondde in de zestien fraai af. Ook de twee nul was een beauty, rechts back Tomas Boot , schoot van halverwege de helft van H.B.C. op doel waarna het in grote getale opgekomen V.E.W. publiek wederom kon juichen. Twee goede counters zorgen voor de 0-3 (Floris vd Veldt) en de 0-4 (Rowin vd Berge)

Daar de V.E.W. verdediging onder leiding van de heersende Paul Kapela  geen moment in de problemen kwam was dit ook de stand bij rust.

Gedurende de eerste helft sijpelde de eerste geruchten door dat concurrent ADO’20 eerder op de dag thuis verloren had van hekkensluiter B.S.M. De Voetbal.nl app bracht het verlossende woord. ADO’20 had een steek laten liggen.

Of dit nieuws onze helden beinvloed heeft of dat de wijzigingen in de H.B.C. opstelling debet waren zal niet opgehelderd worden maar de tweede helft gaf een compleet ander beeld. V.E.W. verloor de slag op het middenveld en H.B.C. nam de overhand. Een goede aanval over rechts liet V.E.W. keeper Levy van Rooijen kansloos. (1-4)

Na deze goal bleef H.B.C. aandringen wat tot een aantal kansen leidde maar Levy van Rooijen zorgde er met enkele goede reddingen voor dat V.E.W. geen verdere averij opliep.

V.E.W. herstelde zich en het harde werken leverde enkele kansjes op. Vanuit een corner schoot Milad Nasseri op goal, een glaszuiver doelpunt, dat echter door de scheidsrechter niet op waarde werd geschat. Dit was voor V.E.W. wel het signaal om nog even gas bij te geven waarna de 1-5 van Sven Kuijper en de 1-6  via opnieuw Rowin vd Berge bijgeschreven konden worden.

 

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter konden de meegebrachte Partypoppers knallen.

V.E.W. O-17 is kampioen!!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply